Blog

Boks

Boks je postao jedan od najpopularnijih fitnes treninga na svetu, što nije čudno jer je izuzetno efikasan i zabavan. Dakle, ako želite pravi fitnes i brzo skidanje kilograma, boks je prava stvar za Vas.

Boks za početnike se bazira prevashodno na izgradnji snage, gde se postepeno pojačavaju vežbe, kao i sparinzi sa ciljem unapređenja koordinacije, brzine i izdržljivosti. Polazeći od pogrešne pretpostavke da je boks kao takav agresivan sport, on je i te kako prilagodljiv ne samo muškarcima, već i lepšem polu. On je spoj kardio treninga, treninga za snagu i mentalnog treninga. Naučno je dokazano da svakodnevno 10-minutno udaranje u vreću ili intezivno sparingovanje dovodi do lučenja seratonina i endorfina, odnosno hormona sreće. Nažniji pol će putem boksa značajno smanjiti masne naslage i zategnuti telo, a istovremeno će podsticati sebe i svoje prijatelje za treniranjem ove borilačke veštine.

boks

Kardio boks za mršavljenje

Kardio boks je idealan za mršavljenje jer kombinacijom snage i kondicije postižu se vidljivi rezultati u oblikovanju tela, gubitka suvišnih kilograma i povećanju fizičkih performansi. Ubrzano mršavljenje će Vam sigurno biti jedan od glavnih razloga za treniranje ovog zanimljivog i uzbudljivog sporta.

Uz pravilno redukovanu ishranu i boks, možete ostvariti deficit kalorija na dnevnom i nedeljnom nivou. Idealno trajanje treninga za mršavljenje je od 35 minuta do 45 minuta. Kardio boks Vam može biti glavni ili dodatni vid fizičke aktivnosti bilo da želite da redukujete telesnu masu ili da smanjite procenat masnog tkiva.

Za još korisnih i zamiljivih saveta, posetite našu stranicu ovde.