Blog

Calisthenics

Street workout ili, u ovom kontekstu bolje rečeno, Calisthenics je specifičan način treniranja u kojem se kao opterećenje koristi vlastita masa tela pri čemu se prkosi samoj gravitaciji. Sa takvim načinom treniranja može se postići visok nivo fleksibilnosti, motoričnih sposobnosti poput snage, koordinacije, izdržljivosti, preciznosti, brzine itd… razviti veću mišićnu masu.

Šta sačinjava trening Calistenics?

Jednostavno rečeno, kao što smo gore naveli, definicija Calisthenics koristi Vašu telesnu težinu i težinu da vrši vežbe (od kojih su neke prilično ekstremne) koristeći dobru formu. Ono što je divno jeste činjenica da može uključiti različite akcije kao što je gimnastika, a pritom ne zahteva učlanjivanje u bilo koju teretanu. Pilates skejt, lunges za odlične noge, hodanje su neke od Calisthenics vežbi.

Calisthenics

Uobičajni naziv za Calisthenics danas je Street workout. Bez obzira kako Vi to zovete, ovakav trening biti srž plana vežbi ili iskorišćen u saradnji sa drugim programima obuke, uključujući kardio treninge, maratonsku ili tritlonsku obuku, sve vrste drugih vežbi.

Calisthenics je savršen za početnike koji napreduju.

Calisthenics je savršen za sve koji započinju plan fizičke kondicije ili nekog ko je unapredjen, ali želi više sredjenog tela. Početnik može započeti dobru aplikaciju koja može pružiti neverovatne dobitke, posebno ako je uporan. Ipak, obavezno izaberite program koji nudi prilagodjavanja tako da možete imati alternative koje su za Vas lično i po Vašem stepenu, počevši polako.

Što se tiče frekvencije, za početnike se savetuje 3 do 4 dana nedeljno. Tokom vremena, u mogućnosti ste da radite vremenski period koji je duži i više vežbi u rasporedu treninga.

Prednosti Calisthenics-a

Lepota Calisthenics-a je u tome što možete trenirati u bilo koje vrema na bilo kom mestu. Takodje možete izgraditi ozbiljnu mišićnu masu prirodnim putem. Pogadjate svaki mišić pošto Calisthenics uključuje korišćenje celog tela i ne naglašava odredjeni mišić u odnosu na neki drugi.

Za još korisnih i zanimljivih saveta, posetite našu stranicu ovde.