Blog

Čokoladna dijeta

čokoladna dijeta

Dijeta koju svi vole i lako im je da se naviknu na nju. Predstavljamo Vam čokoladnu dijetu! To je dijeta koja Vam dozvoljava da jedete jednu od najpoželjnijih poslatica za doručak, ručak i večeru. Sa čokoladnom dijetom možete smršati čak do 5 kilograma.

Čokoladna dijeta se ne odnosi samo na unošenje čokolade tokom čitavog dana, već sa testeninama, kokicama u kombinaciji sa salatama i šejkovima.

Ono što je važno za čokoladnu dijetu jeste da se ljubiteljima čokolade osigura gubitak kilograma. Prva nedelja kreće sa zabranom čokolade, dok se u u danima koji slede dozvoljava uzimanje u umerenim količinama (od 50 do 300 kcl dnevno). Tokom dijete zabranjeno je konzumiranje alkoholnih pića, soli, šećera, ulja, pržene hrane itd…

čokoladna dijeta

Za pozitivne efekte kod čokolade zaslužni su flavonoidi. Flavonoidi, koji se takođe nalaze u čaju i vinu, se ponašaju kao antioksidanti koji pomažu u eliminaciji slobodnih radikala koji uništavaju ćelije. Crna čokolada sa 40% kakao mase sadrži 5 puta veću koncentraciju flavonoida nego bela čokolada i 2 puta više nego mlečna čokolada.

Međutim koliko god lepo i primamljivo ova dijete zvuči nije toliko preporučljiva. S obzirom da ne sadrži neophodne nutrijente za normalno funkcionisanje ogranizma. Tačno je da čokolada sadrži određene dobrobiti, ali ne treba preterivati sa konzumacijom. Treba je ponekad pojesti i uključiti u plan ishrane, ali ne kao svakodnevni stil ishrane.

Za još zanimljivih  i korisnih saveta posetite našu stranicu ovde.