Blog

Suplementi za masu

suplementi za masu

Suplementi za masu su dodaci koji obezbedjuju proteine, ugljene hidrate i moguće masti sa namerom da pomognu u dodavanju mišićne mase. To je visokokalorični proteinski prah čiji je cilj povećanje dnevnog unosa kalorija kako bi se podstaklo debljanje.

Da bi ste krenuli da dobijate na masi morate da imate višak kalorija. To znači da dnevno unosite 300-500 kalorija više (u tome Vam mogu pomoći suplementi za masu)  nego što sagorevate vežbanjem ili samo prolaženjem kroz dnevnu rutinu. Ako pokušavate da dodate masu i niste primetili povećanje telesne težine, nemate viška kalorija. Bez viška kalorija nećete dobiti na masi.

Kada pokušavate da postignete višak kalorija, važno je da konzumirate pravi kvalitet makronutrijenata. Možda ste već čuli za „dirty bulk“ koji se odnosi na jedenje bilo čega što želite da biste postigli višak kalorija.

suplementi za masu

Glavni cilj suplemenata za masu je povećanje kalorija i podsticanje rasta. To znači da bi ga mogli uzimati ujutru da biste se spremili za dan i trenutno povećali unos kalorija, tako da tokom dana ne morate stalno da brinete o unosu dovoljno kalorija.

Suplementi za masu se mogu uzimati i nakon treninga, nakon što potrošite veliki broj kalorija. Suplementi će isporučiti visok sadržaj proteina, što će doprineti popravljanju i rastu mišića, zajedno sa ugljenim hidratima koji deluju kao glavni izvor energije Vašeg tela koji pomaže u oporavku goriva.

Suplementi za masu mogu biti odličan način da Vam pomognu da povećate masu i veličinu tako što ćete lako omogućiti povećanje dnevnog unosa kalorija. Važno je zapamtiti da biste povećali rast mišića prilikom uzimanja teških suplemenata morate naporno i redovno trenirati, u suprotnom ćete unositi veliki broj kalorija što će dovesti do povećanja telesne masti.

Pre kupovine bilo kog suplementa, posavetujte se sa stručnim licima, koji će Vam pomoći u odabiru onog suplementa koji Vam može pomoći u dostizanju Vaših ciljeva.

Za još korisnih i zanimljivih saveta posetita našu stranicu ovde.