Blog

Biceps

biceps

Biceps

Svi muškarci koji se bave fitnesom i idu u teretanu žele da povećaju masu svog bicepsa. Veliki broj muškaraca želi da ima velike ruke, pa je to razlog zbog kojeg su vežbe za biceps jedne od najpopularnijih. Imajte na umu da pored vežbi za biceps i vežbe za triceps igaju važnu ulogu kod dostizanja punog kapaciteta.

biceps

Ako želite da imate veliki biceps treninzi moraju biti jači i intezivniji. Ne treba da dižete prevelike kilaže sa kojima ne možete da kontrolišete prilikom rada. Umesto toga za vežbe bicepsa treba da koristite kilaže sa kojima možete uraditi minimum šest ponavljanja. Sve ispod šest ponavljanja vodi do „varanja“  tj. savijanja, što ne vodi do stimulacije mišića. Dok sve preko deset ponavljanja vodi do angažovanja sporih mišićnih vlakana što ne utiče na rast mišićne mase bicepsa.

Zašto Vam ne raste biceps?

Postoji par razloga zašto ne dolazi do rasta bicepsa i ako trenirate i pogadjate mišić kako treba. Jedan od glavnih razloga za slabiji rast bicepsa jesta to što ne jedete dovoljno, ne unosite dovoljno proteina i samim tim ne hranite mišić. Takodje jedan od razloga jeste ukoliko trenirate biceps svaki dan. Ni jedan mišić se ne može ojačati ukoliko se svakodnevno opterećuje. Zato treba svakom mišiću ostaviti odredjeni period za oporavak mišića, kako bi očuvali snagu i obnovili oštećeno tkivo.

S vremena na vreme treba da šokirate biceps. To ćete uraditi uvodjenjem promena vežbi. Kada odrejeni mišić (u ovom slučaju biceps) trenirate isto svaki put, mišić će se navići na taj trening i biće slabiji intezitet. Promenom vežbi biceps drugačije reaguje na novu vežbu, tako se šokira sam mišić i dolazi do njegovog rasta.

Možda nema logike, ali za već i jači biceps neophodno je da vežbate i hvat. Čvrst hvat je neophodan kako bi lakše trenirali sa velikim težinama i tako bolje izgradili biceps.

Ukoliko želite da pročitate još korisnih i zanimljivih saveta, posetite našu stranicu ovde.