Blog

Trening za celo telo

trening za celo telo

Trening za celo telo

Ako nemate puno vremena za treniranje, a želite da skinete višak masti onda je trening za celo telo najbolji izbor za Vas. Vrlo često je trening za celo telo najbolje rešenje kada želite intezivno skidanje masne naslage zbog toga što Vam omogućavaju da trenirate sa velikom učestalošću, a da ipak imate dovoljno vremena za oporavak.

Planiranje treninga za celo telo može varirati u odnosu na ostale fizičke aktivnosti koje ćete raditi uz to…kao što su kardio ili razni sportovi. Pošto trening za celo telo obuhvata sve mišićne grupe u telu, morate voditi računa koje ćete vežbe raditi sledeći put da bi mogli da odmorite i oporavite te mišiće.

trening za celo telo

Iako treningom za celo telo dolazi do većeg hormonskog stimulansa on ujedno znači i veću iscrpljenost u odnosu na klasičan trening. Trening za celo telo se preporučuje kao početna faza treniranja, u kojoj početnici koji tek počinju sa treninzima imaju priliku da pripreme mišićno tkivo, ligamente, tetive… za znatno stresnije treninge na koje će preći posle izvesnog vremena.

Da li se može doći do povećanja mišićne mase treningom za celo telo?

Ne može se doći do nekih većih rezultata, zato se i kaže da je on uglavnom trening za ljude koji tek kreću u teretanu. Tako da trening za celo telo nije i ne može biti trening koji će dovesti do značajnijeg povećanja mišićne mase. Razlog za to je što trening za celo telo obuhvata vežbe svih mišića, to znači da za svaku mišićnu grupu radimo 1 do 2 vežbe, a to nije dovoljan stres ni za jednu mišićnu grupu da bi je postaklo na rast.

Najbolje vežbe za celo telo

Prva vežba kod trening za celo telo jeste iz čučnja do push presa. Ova vežba pogadja mišiće celog tela, pa je super izbor za početak treninga. Druga vežba jeste skek i veslanje (nalazite se u poziciji skleka sa bučicama u svakoj ruci, uradite sklek i onda podignete jednu pa drugu bučicu). Poslednja vežba jeste iskorak unazad sa bučicama iznad glave.

Za još korisnih i zanimljivih blogova posetite našu stranicu ovde.